Kapak Fotoğrafı: KÖYÜMÜZÜN TARİHÇESİ

KÖYÜMÜZÜN TARİHÇESİ

KATEGORİ TARİH 2 NİSAN 2025 YORUMLAR 0

ANKARA İLİ ELMADAĞ İLÇESİ KUŞÇUALİ KÖYÜ TARİHÇESİ

KUŞÇUALİ KÖYÜ ANKARA İLİNE 57 KM, ELMADAĞ İLÇESİNE 17 KM MESAFEDEDİR. KURULUŞ TARİHİ BİLİNMEMEKTEDİR. ÇANAKKALE GAZİ VE ŞEHİTLERİNİN BULUNMASI VE KÖYÜN ETRAFINDA FARKLI YERLERİNDE Üç AYRI MEZARLIĞININ OLMASI, KALE BÖLGESİNDE ESKİ ÇANAK ÇÖMLEK KIRIKLARI, KALE KARŞISINDA BALABAN ÇAYI MEVKİİNDE ÇIKAN KÜPLER, BUNUN EN ÖNEMLİ KANITIDIR. BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMANIN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. KÖYÜMÜZÜN YOLU ASFALT OLUP, ELMADAĞ-BALA KARAYOLU KÖYÜMÜZ BÖLGESİNDEN GEÇMEKTEDİR. HİSAR Köy YOLU İSE STABİLİZEDİR TARIM MODERN ARAÇLARLA YAPILMAKTADIR. BALABAN ÇAYININ BÖLGEMİZDEN GEÇMESİNDEN DOLAYI ARAZİNİN BÜYÜK BİR KISMINDA SULU TARIM YAPILMAKTADIR. YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER ELMADAĞ İLÇE PAZARINDA SATILARAK GELİR ELDE EDİLMEKTEDİR. ÖZELLİKLE, SOĞAN, DOMATES, BİBER, FASULYE, PATLICAN, VB. ÜRÜNLER ÜRETİLMEKTEDİR. AYRICA MEYVE ÜRETİMİ DE ÖNEMLİ SEVİYEDEDİR. ELMA, ARMUT, AYVA, ERİK, ÜZÜM, ŞEFTALİ VB. MEYVELER ÜRETİLMEKTEDİR. SON DÖNEMLERDE BODUR MEYVE AĞAÇLARI ÜRETİMDE İLGİ UYANDIRMAKTA, BU ÜRETİMLERDE SULAMA DAMLAMA SİSTEMİ KULLANIMIYLA DAHA DA İLERİ SEVİYEYE ULAŞACAKTIR.PANCAR, AYÇİÇEĞİ, BUĞDAY, ARPA, EN ÇOK GELİR GETİREN TARIM ÜRÜNLERİDİR. Köy HALKI OKUMA SEVİYESİ YÜKSEK OLUP İLKOKUL'UN 1960'Ll YILLARDA AÇIK OLMASI BUNDA BÜYÜK BİR ETKENDİR. 1970 YILINDA KÖYÜMÜZE ELEKTRİK BAĞLANMIŞTIR. ŞU ANDA İSE ÖĞRENCİ AZ OLMASI NEDENİYLE EĞİTİM TAŞIMALI SİSTEMLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR. Köy HALKININ GENELİ ELMADAĞ, ANKARA'DA BULUNAN KAMU VE ÖZEL KURULUŞLARDA ÇALIŞMAKTADIR. ÖZELLİKLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, SAĞLIK BAKANLIĞI, ORMAN BAKANLIĞIDIR

 

NÜFUSUMUZ, 1997 YILINDA 260, 2000 YILINDA 164, 2007 YILINDA 143 (76 KADIN) (67 ERKEK) TÜR. KÖYÜMÜZDE İKİ CAMİ İKİ MEZARLIK BULUNMAKTADIR. Köy İÇİNDE SU ŞEBEKESİ MEVCUT Olup, AYRICA Köy İÇİNDE VE ARAZİLERDE ÇEŞMELER BULUNMAKTADIR. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1980 Lİ YILLARINDA YAPTIĞI AĞAÇLANDIRMA FAALİYETLERİ SAYESİNDE BÖLGENİN TAMAMINA YAKIN BİR BÖLÜMÜ AĞAÇLANDIRILMIŞTIR. BUNUN YANINDA FİDANLIK ÜRETİM SAHASI AÇILMIŞ, BÖLGE HALKININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU, FİDAN ÜRETİMİ VE DİKİMİNDE ÇALIŞMIŞLAR VE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİRLER. TÜRKİYE İŞ BANKASI, ORMAN BAKANLIĞI VE TEMA İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE 81 İLE 81 ORMAN PROJESİ KAPSAMINDA KÖYÜMÜZDE 22 NİSAN 2009 ÇARŞAMBA GÜNÜ FİDAN DİKME ŞENLİĞİ YAPILDI. ŞENLİĞE TEMA VAKFININ KURUCUSU VE ONURSAL BAŞKANI HAYRETTİN KARACA, TEMA ANKARA İL BAŞKANI MUKATTAR EKREM OĞLU, TÜRKİYE İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ, ORMAN BAKANLIĞI AĞAÇLANDIRMAGENEL MÜDÜRÜ, ELMADAĞ KAYMAKAMI VE ELMADAĞ İLÇESİNİ BİRİM AMİRLERİ, TEMA G ÖNÜLLÜLERİ İLE YAVRU TEMA ÖĞRENCİLERİ KATILMIŞLARDIR KÖYÜMÜZDE ANKARA TREKKİNG VE ORİON TREKKİNG GRUBU Üç KEZ Yürüyüşü DÜZENLEMİŞLERDİR. DOĞA SEVERLER için UYGUN BİR yürüyüş ALANIDIR. KÖYÜMÜZ COĞRAFİ KOORDİNATI 3904700” K (KUZEY), 33 0 16' 00” (DOĞU) DUR. KÖYÜMÜZÜN TARİHİ İLE İLGİLİ OLARAK KÜLTÜR BAKANLIĞININ ANITLAR VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 22-26 MAYIS 2000 YILINDA İZMİR 18'iNCi ARAŞTIRMA TOPLANTISI 2.ciLT 239' UNCU SAYFADA YER ALAN METİN AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.

"ANKARA İLİ Elmadağ ilçesi, KUŞÇUALİ Köyü'nün kapsamlı KaleTepe880m.rakımIıdır. Antik yerleşim köyün güçlü olup, köy uzaklığı 1.5km.den az. Hemen hemen Balaban Çayı üzerinde birlikte, uzaktaki yer alır. Yaklaşık 40m. bir tepe üzerindedir. Özellikle Yoğun ve sarp kayalıktır. Tarlada seramik kalıntıları görülür. Antik yerleşimin 100m.'ye kadar yükseltileri üzerinde kaçak kazılarla ortaya çıkan parçalanmış toprak ölü kapları görülebilmektedir. Kırık parçalardan, boylarının aşılmadığı söz konusudur. Seramiklerin yanı sıra, gri seramikler de gözlemlenmiştir”

0 Yorum

Yorumunuz

DİĞER PAYLAŞIMLAR